På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

OBS!

Flyttat till annan ort. Sidan under uppdatering!




torsdag 21 juni 2012

Som jag undrat vad lukten kom ifrån

Typhonium venosum
Idag och igår har jag bland annat gjort en ny torvrabatt och försökt att få ordning på min "vildhörna". Hela dagen idag har jag varit förföljd av lukten av kattskit, och det händer ju att grannkatterna skiter i rabatterna. Luktat på handskar, kollat skorna och till sist antog jag att jag luktade kattskit, men så satte jag mig nu vid datorn och kollade upp mina växter jag planterat. Boven i dramat: Ödlekallan på bilden! Skönt att veta att inte jag luktade så där illa iallafall.

Nu vet jag inte om jag har så många fler skyddade lägen i trädgården, något mer kanske. Jag har nu gjort en rabatt för lite känsliga växter och vi får se hur det går. Jag visar några bilder men det är inte riktigt färdigt än. Stenarna ska justeras så de ligger mer på plats och jämnare, och så ska det planteras i torven också. Tur man har lite som behöver flyttas.



I rabatten har jag satt några smårhododendron, blåsippor, Anemone obtusiloba, fröplantor av arisaema, lilium nanum, lilium hmhmhm var. insigne, nomocharis, Oxalis 'Ute' och så ödlekallan, plus lite annat så det blir nog trångt : ) som vanligt.

Osmunda regalis purpurascens


R. moyesii en favorit som blommar nu


Dianthus sp. 





måndag 18 juni 2012

Lyckat riksmöte i helgen

Återkommer med namn
Vet inte var jag ska börja. Det har varit en riktigt lyckad och rolig helg i Linköping där STA (Sällskapet Trädgårdsamatörerna) hade årets riksmöte. Det är verkligen så roligt att få träffa många härliga människor med samma intresse och vid dessa tillfällen träffar man folk från alla landets hörn och till och med från våra grannländer.

Fredagskvällen inleddes med  mingel i trädgårdsföreningen och vinet flödade...lördagsmorgonen kändes tung. Vi skulle upp tidigt för att med åtta bussar slussas ut till olika trädgårdar i omgivningen kring Linköping. Sex underbara trädgårdar besökte vi. Senare var det middag och på söndagen stor växtmarknad där man kunde hitta alla möjliga och omöjliga fynd, vilket jag givetvis gjorde.

Det blev fler azaleor och rhododendron och annat smått och vackert. Stora buskar för mellan 40 -130 kr vem kan motstå? Doften gav oss nästan huvudvärk på vägen hem.

Rosalie tror jag denna hette

Soir de Paris


 Väl hemma igen, så fick jag skynda ut med kameran eftersom det var mycket som börjat blomma.

En iris jag inte visste att jag hade - skulle nog inte varit gul


Verbascum 'Jackie' en favorit

Ytterligare en Verbascum favorit som jag inte vet namnet på.






onsdag 13 juni 2012

"Tagga" inför riksmötet, som ungdomarna skulle...

säga.
Corydalis calcicola
Förkylningen har inte släppt än och jag tar det lugnt i trädgården, inte ens gräsmattan blir klippt men men...Jag har fotograferat lite för att inte få alltför mycket abstinens. Jag ser fram emot riksmötet otroligt mycket, ska bli så skoj att träffa alla man känner och lära känna nytt folk och se fina trädgårdar. Annars är det knappt jag vill åka hemifrån eftersom jag väntar på att mina irisar ska slå ut. En del har jag inte sett blomma än fast jag haft dem i flera år, nu äntligen blir det nog att jag får se en del av dem.

Av någon anledning så roterar mina bilder i inläggen och jag kan inte ändra det, får se om jag kommer på hur jag ska göra det också. Corydalisbilden är alltså på fel håll, om det inte syns. Är det någon som kan säga hur man gör är jag tacksam.

Här kommer lite andra bilder än de jag tänkt mig. Min riktiga dator med alla växtlistor har lagt av så nu har jag inte alla namn heller. Ska skriva för hand i en bok, kommer ju inte ihåg att säkerhetskopiera hela tiden.




Oxalis, kattfot och Mertensia maritima



High Noon gömmer sig alltid så man knappt ser att den blommar

Mörk vågig...etiketten finns nog...


Anemone multifida rubra

Övervintrade lejongap ser lovande ut

Penstemon whippleneanus

Rosa pulverulenta (står i en liten kruka i rabatten upptäckte jag)

Single Cherry visar inte alltid sitt inre

Corydalis calcicola igen

lördag 9 juni 2012

Tagit en lugn dag med lite uppkrukning

Förkylning på gång tror jag, dottern håller på att hosta ihjäl sig, men jag kanske bara ät trött då kan jag bli sån. En perfekt lagom varm dag för att stå och kruka om frösådder. Idag blev det lite rhododendronkorsningar som fick komma i nya krukor. Jag skolade om dem förra året och nu var det dags igen. Några stod kvar i första krukan. Mycket har frösått sig självt ute, bl.a. Corydalis capitata, Mertensia sibirica och Anemone rivularis, så de fick också hamna i krukor.


Väntar fortfarande på iris som jag inte sett i blom - Vad kan det bli av denna?
Rhododendron okänd
Primula alpicola





Cryptotaenia japonica - Purpur-mitsuba

Omoshiro - enorma blommor  i år



Azalea 'Washington State Centennial'
Azalea 'Washington State Centennial'





fredag 8 juni 2012

Solig morgon...

Variegerad Syren
Passar på att njuter en stund med kameran och kaffet medan solen ännu är framme. Det ska snart gå över i regn. Det har varit en hektisk tid det sista, men även rolig. PÅ trädgårdsamatörensdag i onsdags var det ca 200 besökare här. Slutade räkna vid 150. Undrar vad de tänkte egentligen...

Idag kommer mina elever hit på lite avslutningsfika och sedan får jag besök av 8 trädgårdsdamer från mina gamla hemtrakter, GBG. Resten av helgen går åt till att slutföra alla betyg skulle jag tro. Hinner kanske lite ute med om jag har lust. Ser fram emot riksmötet nästa helg där jag bara ska följa med och titta, njuta och äta..och troligen handla. Nu börjar vallmo och iris komma igång lite mer ordentligt, tillsammans med allt annat. Det är en otrolig växtkraft i dessa nejlikor som jag sådde förra året. De är jättestora i år.