På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

OBS!

Flyttat till annan ort. Sidan under uppdatering!




onsdag 25 juli 2012

Hemma igen efter nio trädgårdsbesök igår.

Igår tog jag paus från min egen trädgård och det var skönt efter helgens alla besökare. Man blir lätt väldigt trött på sin egen trädgård om man inte ser lite annat.

Det var en lagom varm dag igår för att göra besök, och vi var i nio trädgårdar mellan Vaggeryd och Jönköping. När jag kom hem strax efter 23.00 var jag spyfärdig av trötthet, men det var värt det. Det är så otroligt inspirerande att besöka andras trädgårdar och man lär sig så mycket nytt.

Jag fotograferade bara i två av trädgårdarna på kvällen. Den första är en brant trädgård med skog och berg, där ägaren förenat naturen med  intressanta växter och skapat olika miljöer. Hur han lyckats bygga och fått in allt material är en gåta för det var brant som sagt, och trångt. Vattenfall, dammar, broar, spångar och små sittplatser, och en hel del konst.





 Den andra trädgården var också sluttande och brant högt över havet med en otrolig utsikt. Jag fick nästan svindel. Och så mycket växter har jag knappt aldrig sett på ett ställe och på så liten yta förr. Granen på bilden vill jag gärna veta vilken det är, för en sån vill jag ha.






Idag har det varit för varmt för att orka göra någonting, 29 grader och snustorrt redan, en del växter hänger i värmen. En liten stund nu på kvällen fick jag ett ryck och rensade bort lite borstnejlikor som jag inte ska ha och vad hittade jag då? Jo, rosen Backara som jag nästan glömt att jag satt och där stod den med tre nästan svarta knoppar.

Lite annat som blommar nu är dessa...

Tigger




Cathrine Woodbury

Cool It

Ed Murray

Pink Damask

Daring Deception

Cherry Tiger  - stor blomma

Sabine Bauer


Bela Lugosi

                                    Nefertite


Albuca canadensis - överlevt ute



Tuscany


Single Cherry blommar om

En pion som fortfarande blommar om än klent



Miss Amelia


Jag reserverar mig för att namnen kan vara fel på mina dagliljor för jag får inte ihop det riktigt och en del etiketter är försvunna.

lördag 21 juli 2012

Många trevliga besökare idag från när och fjärran

Idag har det varit ca 90 personer här och tittat i trädgården - väldigt lagom med folk eftersom jag hann och prata med nästan alla, och fika med en del. De flesta var från trakten, men flera hade åkt ganska lång.

Personligen tycker jag trädgården är lite tråkig nu eftersom dagliljorna inte riktigt slagit ut, inte heller alla liljor och många rosor är ganska fula efter allt regn. Hoppas att det fanns något att titta på. Favoriten var helt klart mina röda Astilbe av olika sorter och en del liljor.