På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

OBS!

Flyttat till annan ort. Sidan under uppdatering!




onsdag 24 juli 2013

Här sitter jag inne i värmen...

Inne, när jag borde vara ute. Skulle få mycket gjort och färdigt idag var det tänkt. Efter tio minuter ute med kameran tröttnade jag när minst 20 blinningar hade bitit mig på ben, fötter och ryggen. Nu sitter jag här o kliar. Annars är ju insekter på blommorna roligt.

En del växter har jag enbart för den sakens skull, t.ex. min stooora bolltistel som nog är 2 meter hög och 1,5 meter bred. Den är fullkomligt full av humlor och bin.



Fler växter som är fulla med insekter är följande:

Allium sp.

Veratrum nigrum

Telekia speciosa

Vildblommor på ängen

Annars är det ju dagliljor och liljor som härskar i trädgården nu, men det får bli i ett annat inlägg. Avslutar med med en rosen 'Händel'.







 

tisdag 2 juli 2013

Nejlikor så glad att jag sått så många...

Clemtis 'Omoshiro' tillsammans med rosa nejlikor
Nu blommar många nejlikor och de flesta sprider sin doft runt om i trädgården. Jag älskar dem. Givetvis har jag blandat ihop namnen eller fått felnamnade frön från en del. Tillsammans med min mest tacksamma och rikblommande klematis 'Omoshiro' har jag en del nejlikor som när de blommat över efterföljs av lavendel.

De första nejlikorna börjar blomma tidigt i stenpartierna, sen följs de åt hela sommaren. Många blommar om när man klipper ner dem.