På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

OBS!

Flyttat till annan ort. Sidan under uppdatering!




söndag 20 mars 2011

"Då går jag ner i min källare.."

Var är våren? Snö och kallt, närmare 7 minus i natt och fortfarande frostigt ute. Vill verkligen börja greja lite ute nu, men jag får nöja mig med att gå ner i källaren. I källaren börjar det bli trångt nu, skulle behöva ta ut en del, men det är roligt när det växer även om man knappt hinner med allt. Krukorna börjar ta slut och på fönsterbrädorna är det trångt med Pelargonsticklingar och annat.

I helgen har jag skolat om en del småplantor bl.a. några gentianor, helleborus, cortusa turkestanica och potentilla. Hoppas verkligen man kan få sålt och gett bort en del. Men det bor en pessimist i mig. Det är alltid någon sort jag surar över att de inte grott och blir något med. Nu har iaf mina nomocharis börjat gro, första gången jag lyckas med dem och det är jag glad för. Likaså för Anemone multiflora rubra och några andra anemoner som brukar tjura.

Nu ska jag strax fixa fikat och lite lotterivinster, samt packa böcker som ska med till STASS möte där Henrik Sjöman ska prata lite. Har hand om biblioteket nu så gissa om jag har lite att läsa! : )