På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

söndag 20 mars 2011

"Då går jag ner i min källare.."

Var är våren? Snö och kallt, närmare 7 minus i natt och fortfarande frostigt ute. Vill verkligen börja greja lite ute nu, men jag får nöja mig med att gå ner i källaren. I källaren börjar det bli trångt nu, skulle behöva ta ut en del, men det är roligt när det växer även om man knappt hinner med allt. Krukorna börjar ta slut och på fönsterbrädorna är det trångt med Pelargonsticklingar och annat.

I helgen har jag skolat om en del småplantor bl.a. några gentianor, helleborus, cortusa turkestanica och potentilla. Hoppas verkligen man kan få sålt och gett bort en del. Men det bor en pessimist i mig. Det är alltid någon sort jag surar över att de inte grott och blir något med. Nu har iaf mina nomocharis börjat gro, första gången jag lyckas med dem och det är jag glad för. Likaså för Anemone multiflora rubra och några andra anemoner som brukar tjura.

Nu ska jag strax fixa fikat och lite lotterivinster, samt packa böcker som ska med till STASS möte där Henrik Sjöman ska prata lite. Har hand om biblioteket nu så gissa om jag har lite att läsa! : )

3 kommentarer:

 1. Ja nu vill man verkligen sätta igång ute, hoppas att jag kan börja i morgon:) Vad avis jag blir att du lyckats att få nomocharis att gro, de är så vackra. Göran har hand om biblioteket för STA Bohuslän o Dalsland så jag förstår att du lite att läsa:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag blir nyfiken, skulle gärna vilja ta en tur ner i din källare och se vad du lyckats med. :)

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga bilder!
  Har 'klickat' upp dina bilder och försökt lista ut vad som finns, lyckas inte helt. Men plantorna ser jättefina ut.
  Även hos mig börjar det bli för trångt under lysrören, växthuset måste öppnas.
  Önskar dig en trevlig helg1

  SvaraRadera