På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

lördag 27 april 2013

Allt är inte dött!

Adonis amurensis Flore Pleno
Som jag skrev i mitt förra inlägg så är det mycket som ser bedrövligt ut i trädgården nu och en del visar sig nu efter ett tag. Det är tur att man blir positivt överraskad ibland också. Idag fick jag syn på min dubbla adonis som inte visat sig tidigare och full med knopp var den. Lycka! Likaså hittade jag min lilla blåsippa Elison Spence som jag trodde dött efter delning, men där stod den med blom o knopp. Lycka igen!

Värre är det som sagt med en del barrisar och roddisar. Ska försöka klippa de barrväxter som går och hoppas det blir bättre. Rhododendronen åker nog väck men de får stå ett tag till för säkerhets skull.

Mina frökrukor som övervintrat bjöd också på lite glädje, Iris milesii, Veratrum album, Lilim martagon mörk och lite annat kommer fint. I övrigt försöker jag just nu bli vän med kirskål. Det är ju i alla fall en bra marktäckare....

Hur kul är detta?


Hepatica 'Elison Spence'

    
Haren har först gjort sitt, sedan frystorka!

4 kommentarer:

 1. Just rhododendron och barrväxter har tagit mycket stryk i vinter:( Vi (Göran) har många rhoddar som ser bedrövliga ut och de flesta har nog gått hädan av dem men han har inte givit upp hoppet ännu:) Trevligare då med överraskningar i form av överlevare:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Har missat några av dina inlägg sen du kom tillbaka efter vinteruppehållet, men nu har jag läst i fatt. Ser trist ut bland dina rhododendron och barrväxter. Hoppas de repar sig efter din behandling.
  /EvaLinnea

  SvaraRadera
 3. Trist att det gått så illa för det vintergröna, hoppas de klarar att repa sig.
  Det är njutningsbart nu med alla lökar mm som är på gång!
  Ha en fin vecka!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 4. Vänta och se de kan repa sig!!!Skönt att nått fint blommar i din trädgård, mycket fint till och med:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera