På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

lördag 3 mars 2012

Idag har Crocus baytopiorum slagit ut!

Och den är mycket speciell i färgen! Tyvärr lyckades jag inte fånga färgen så bra när jag skulle ta bilden, solen lyste och jag kunde inte få rätt vinkel.Den är nästan turkosblå. Nästa vecka väntas kallt och snöslask, vilket jag inte känner ett dugg för. Det har varit så härligt att kunna vara ute nu och både titta på allt som börjar blomma, samt röja undan det gamla vissna, allt för att vårens spirande ska komma till sin rätt!

En frösådd Helleborus hybrid som blommade idag för första gången, inte så speciell men den blommade och det gladde mig en solig dag som denna!
I källaren fortsätter det spira också, och det börjar bli trångt under lysrören. I vanliga fall brukar jag kunna skola om en del och ha under lyset men det kommer nog inte få plats i år. Om man hade vågat lita lite mer på vädret så skulle jag kunnat ha en del omskolat på altan, men smäller det till och blir 15-20 minus så vet jag inte om de klarar det. Det är ganska bra om man kan ta lite redan nu, eftersom det blir så mycket sen och så hinner det växa till sig så man kan sätta ut en del av plantorna succesivt under säsongen. Idag sådde jag ytterligare 58 olika perenner och även några lejongap. Det blir färre annueller, och även färre pelargonsticklingar för var år, både pga av platsbrist och tidsbrist. Jag tycker det ser ganska skräpigt ut på min altan där jag har pelargonerna sommartid.

Emma från Bengtsbo är en favorit!

6 kommentarer:

 1. Gillar verkligen din pelargon Emma från Bengtsbo,en sådan vill jag ha.Häftig krokus,lite blek kanske.

  SvaraRadera
 2. Krokusen är inte så blek det är solljuset och att jag inte fångar färgen i kameran. Ska försöka ta nya bilder imorgon för den är tvärtom färgstark - turkosblå! Så läcker, men svår att fånga. Tyvärr tog jag inga sticklingar från Emma men ev. har jag en planta till som jag inte kollat än.

  SvaraRadera
 3. Kan nästan skönja den turkosblå färgen, vissa färger är hopplösa att återge tyvärr men jag tycker att du lyckade rätt bra:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Roligt att se frösådderna från julrosorna...jag har några med som jag snart kommer få se för första gången!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 5. oj så härlig krokus!Det är faktiskt du som är moder till min D.J , fick den i nått byte av dig, är så glad över den:)
  Ha en alldeles underbar helg!!

  SvaraRadera
 6. Söt julros också! Kul när frösådda blommar!
  Ha det gott!

  SvaraRadera