På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

fredag 30 mars 2012

Vårvinter och påsklov

Nu har jag påsklov och hade hoppats på att kunna göra mycket ute, men väderprognosen ser inte lovande ut. Det skulle vara väldigt trist ifall det är en massa som kommit igång nu blir förstört. Åtta minus på nätterna kan kvitta tycker jag, speciellt om det bara ska vara några få grader på dagarna, då tror jag inte mina småplantor klarar sig på altanen. Omskolning står annars på att-göra-listan.

Idag varvade jag rensning av revsmörblommor och annat trevligt med att klippa ner blasten på de sista Iris sibirica, vilket också är ett trevligt göra - not. Det var ganska blåsigt och när jag nästan fyllt skottkärran så blåste givetvis det mesta av. Har man inte redan att göra så kan man göra som jag blåsiga dagar. Hittade lite frösådda plantor av en benved och klippte i min varigerade Forsythia 'Fiesta'som jag tänker sätta sticklingar av. Det blev en runda med kameran också och jag är förvånad att det gick att få några bilder trots blåsten.

Corydalisen börjar blomma för fullt nu och krokusen är nästan överblommad. Det är fortfarande mycket som inte kommit så långt än, men det är jag nog tacksam för nu när det blir snö och kallt igen.Corydalis tänker jag definitivt skaffa fler av, mina vårfavoriter såväl som krokus. Jag har flera ställen som jag skulle behöva fylla med just vårlökar, men har inte riktigt vågat eftersom jag inte vet hur mycket sorken äter där. Flera av mina tidiga våriris har försvunnit, antagligen för att jag grävt upp dem - av misstag!


4 kommentarer:

 1. Ja mer Corydalis till folket:)
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Fina vårbilder,Corydalis är en fin vårblomma.Jag har tyvärr bara den smutslila skånsk nunneört som sprider sig med ljusets hastighet.C.solida åt rådjuen alltid upp.Vita vill jag gärna ha.Trist med kallare väder,vill vara ute nu.
  Trevlig helg i trädgården

  SvaraRadera
 3. Som du kan läsa på min blogg älskar jag Corydalis:)) Hoppas innerligt att SMHI har fel så det skriker om det! Inte vill vi ha vinter igen:( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Underbart härliga vårblommor!

  Har samlat en del olika sorter av Corydalis de senaste åren. En vacker och färgglad vårväxt.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera