På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

lördag 12 maj 2012

Kunde inte bestämma mig, men...

...nu gjorde jag mitt nya stenparti där jag inte var säker på att det skulle bli bra. Fler växter kommer troligen hamna där så det blir överfullt också. Tyvärr lyckades jag bryta av knoppen på min nya Iris reichenbachii, men hoppas och tror att det kommer en till. Svarte Petter med sina mörka blad. Har ännu inte blommat, står lite för mörkt kanske.
Hade tur (en del blir glada för sånt som andra inte vill ha) för grannen skulle slänga några trampstenar, och det behövde ju jag till två rabatter så man kan riktigt i dem. De ligger inte riktigt på plats än, men det blir nog bra.
I trädgården växer en massa vivor i gult, orange och rött, likaså violer av olika slag - de är som ogräs men fina tycker jag. Här är två som skiljer sig lite från mängden och är extra fina tycker jag. Man måste nog klicka upp bilderna för att se.
Nu varnar de för frost i natt igen och det gillar jag inte, en del hostor och liljor är redan sladdriga från förra gången och jag vill inte ha det nu när Magnolia Susan precis börjat slå ut sina blommor.

6 kommentarer:

 1. Din Magnolia ser ut att vara samma som jag har.Och min har tyvärr fått skador av tidigare kalla nätter och hårda vindar.MVH

  SvaraRadera
 2. Vilken fin plantering du fått till! Trampstenar är ju alltid välkommet:) Underbart söta vivor, de är så fina så hos mig får de gärna sprida sig:) Hoppas verkligen inte att vi får frost i natt, ska genast kolla väderleksrapporten. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vilka fina växter och planteringar du har! Får se om jag kan titta in när du har öppen trädgård. Oj, ska det bli frost i natt!?
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 4. Det blev superfint!!
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 5. Det där stenpartiet kommer att bli jättesnyggt! Gula/Oranga vivor är nog de enda (nästan!) gula blommor som jag tycker är fina. Men det är väl för att de tillhör de första blommorna som kommer på våren. Dina ser frodiga ut. Magnolia .... åh, vad jag vill ha en magnolia!
  Ha en fin vecka! Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 6. Växtmarkand låtit kul men som vanligt jobbar jag helg som är mkt svårare att få ledigt ifrån, får hoppas att det är lite lugnare då. Kul när nytt projekt börjar bli klart, spännande att se hur det blir när det kommer upp. Svarte petter finns på önskelistan till årets shoppingtur! Ha det gott!

  SvaraRadera