På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

onsdag 26 juni 2013

Vad hände sen?

Ja, vad hände sen...frågan fick jag i mitt förra inlägg och den är ju befogad. Ett hektiskt trädgårdsliv och fullt upp på jobbet i slutet av terminen innebär mindre tid vid datorn. Nu har jag semester sen midsommar och en regnig dag som denna passar till att uppdatera bloggen lite.

Öppen trädgård, besökare i min trädgård, besök hos andra och tid att bara njuta har jag ägnat mig åt förutom lite rensning och krukning. Levermossan tror jag att jag fått bort på det värsta stället åtminstone.

I år har äntligen mina pioner fått lite fart, likaså mina iris sibirica, medan iris germanica, som blommade rejält förra året, har haft sparsam blomning i år. Roligast är när man får se nya växter som blommar, och i år har pionen 'Border Charm' äntligen blommat. Jag har haft den i 3-4 år tror jag och i år blommade den första gången med en blomma trots att busken är stor. Det är en av många Itoh-hybrider som jag har. Jag har precis gått med i ganska nystartade Svenska Pionsällskapet där man kan beställa fina pioner till bra priser. www.pionisten.se om du är intresserad. Hälsa gärna från mig om du vill bli medlem. :-)

'Border Charm'


Den 6 juni var det Trädgårdsamatörernas dag och flera medlemmar hade öppen trädgård runt om i landet. Du som läser får gärna sprida informationen vidare att detta evenemang finns för det har inte nått ut riktigt till allmänheten än då det är svårt att annonsera över hela landet. Jag hade ca ett 40-tal besökare i år. Det är roligt att träffa entusiaster och prata trädgård. En givande dag där jag fick lite ny inspiration.

Det händer så mycket i trädgården nu, och det blir många nya foton varje dag. En del växter har jag förmåga att fotografera flera gånger varje säsong och varje år, antingen är det favoriter eller bara för att de gör sig fint på bild. 

Ett virrvarr av nävor, salvia, pioner, krollilja och annat.

Pionen ska vara en annan än vad det är, så jag vet inte vilken.

Krollilja är en favorit

En annan favorit som jag nästan lyckats fånga rätta färgen på.


En av azaleorna med lite senare blomning, 'Weston´s Sparkler'

'Miss America' med sina gigantiska blommor

Iris sibirica 'Devil's Dream' blommar lite senare än de tidigaste

Fyllt brudbröd, Filipendula vulgaris 'Multiplex'


Tremastarblomma

Potentilla sp.

Geranium 'Midnight Reiter'

4 kommentarer:

 1. Det var en trevlig liten runda i din trädgård.å fina bilder du visar.Jag brukar uppdatera bloggen framför tvn på kvällen.idag regnar det då ska jag titta på lite olika bloggen,kul.
  Ha det gott och njut av din trädgård.

  SvaraRadera
 2. Vi hade ca ett 50-tal besökare den 6 juni och det var riktigt trevligt här också:) Här regnar det också men mellan skurarna är det trevligt att se vad som blommar:) Din 'Miss America' ser helt underbar ut! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om pionsällskapet. Det ska jag titta på. Fina bilder du visar från trädgården. Visst är det väl du som är ganska aktiv på STAs forum och sår väldigt mycket?

  Ha det gott, Carina

  SvaraRadera
 4. Carina, jag är nog aktiv på forumet till o från (som med bloggen) :-) men frösår gör jag mycket. Nu blev jag nyfiken på vem du är...:)

  SvaraRadera