På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

söndag 19 maj 2013

Från vinter till sommar, nästan

Trillium erectum (x flexipes)
Ja, igår tyckte man nästan att vintern övergått direkt till sommar, med 27 grader kladdig värme som avslutades med en liten åskskur. Idag är här betydligt svalare igen. Jag hann dock bränna nacke och axlar rejält på gårdagen marknad när jag stod med med ryggen mot solen hela tiden.

Det var en lyckad marknad, med hög kvalitet på växterna som såldes och många besökare. De flesta verkade nöjda. Jag kom hem mycket nöjd. Hade två backar med växter med hem, men en av dessa och lite till var till en kompis som jag handlade åt. De godsaker jag fick med mig var bl.a. Trillium erectum (x flexipes) en mörk skönhet som var ett stort exemplar. Jag köpte även Paeonia caucasica, Adonis brevistyla, lite olika primulor, några lundväxter och sippor, bl.a. A. 'Green Dream'.
Anemone nemorosa 'Green Dream'

Idag har det regnat hela dagen i stort sett så det var bra planteringsväder, men torr har jag inte varit. Det mesta kom ner, men jag fick kämpa en stund med en rabatt som invaderats av levermossa, av allt skit är det absolut värst. Hur blir man av med det? Har provat kalk och benmjöl efter råd, men det har inte hjälpt. Nu skalade jag av hela jordytan i stort sett men det kommer nog tillbaka.

Avslutar med lite tulpaner, narcisser och annat som blommar nu.

Snart dags att rensa violerna

Doftar i hela trädgården

Glaucidium palmatum

Liten söt narciss

Utomjordingarna har anlänt

5 kommentarer:

 1. Så många härliga foton:) Jag ser verkligen fram emot ormbunkarnas grönska, de gör så otroligt mycket för helhetsintrycket på vissa ställen:) Här har det regnat lite till o från idag men just nu fullständigt öser det ner, lite mysigt faktiskt bara det inte blir som förra året (pissregn hela tiden)
  Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder på underbar blomning!!!Och vilka fynd du gjorde..
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Grattis till alla fynd, förstår att du är nöjd! Här hade smhi lovat regn hela dagen men se, det kom bara ett par droppar! (:D Passade fint för det var gräsklippning och trimmer som var på schemat.
  Ha det fint!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder.Vad hände se´n? Levermossa har jag sluppit annat än i krukor, som tur är.

  SvaraRadera
 5. Ja vad hände sen? Dags för ett nytt inlägg kanske...:) Jag är för slö.

  SvaraRadera