På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

onsdag 24 juli 2013

Här sitter jag inne i värmen...

Inne, när jag borde vara ute. Skulle få mycket gjort och färdigt idag var det tänkt. Efter tio minuter ute med kameran tröttnade jag när minst 20 blinningar hade bitit mig på ben, fötter och ryggen. Nu sitter jag här o kliar. Annars är ju insekter på blommorna roligt.

En del växter har jag enbart för den sakens skull, t.ex. min stooora bolltistel som nog är 2 meter hög och 1,5 meter bred. Den är fullkomligt full av humlor och bin.Fler växter som är fulla med insekter är följande:

Allium sp.

Veratrum nigrum

Telekia speciosa

Vildblommor på ängen

Annars är det ju dagliljor och liljor som härskar i trädgården nu, men det får bli i ett annat inlägg. Avslutar med med en rosen 'Händel'. 

4 kommentarer:

 1. Underbara bilder, ja insekter som besöker blommor är trevligt men blinningar kan man vara utan:( svullnar upp enormt efter bett så jag gillar dem INTE. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder! Baddar alltid insektsbett med Salubrin. Det hjälper bra!

  SvaraRadera
 3. Härliga sommarbilder men jag fastnar särskilt för bolltisteln med alla humlorna, ljuvlig. Förstår att du gick in, jag gillar inte heller blinningar för de tycker om mig. Tänk om det kunde varit ömsesidigt :-)

  Tack för besöket, kul att ses! /Carina

  SvaraRadera
 4. Fina bilder men USCH för blinningar, bromsar och fäflugor!!!!Hoppas du inte är lika känslig som jag för betten! Tacka vet jag myggor, dem kan man ju lura med myggmedel.

  SvaraRadera