På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

måndag 13 juli 2015

En vecka till Lands Öppna Trädgårdar


Om knappt en vecka är det Lands öppna trädgårdar, söndag den 19 juli, mellan kl.12:00-18:00. Det är första året jag är med och har ingen aning om hur många som kommer en sådan här dag. Folk har sagt till mig att det brukar vara otroligt välbesökt. Den som lever får se...Det finns en hel del jag skulle behöva ta i tu med och göra innan dess, men som vanligt hinner jag väl inte allt jag vill.Jag har växter till försäljning och man kan fika om man vill. Ifall någon som läser här nu har tänkt att besöka min trädgård så kommer här en vägbeskrivning (en del tycker det är svårt att hitta hit):

Kör in mot Värnamocentrum och vid Finnvedens gymnasium/Kyrkogården som ligger strax intill Lidl-rondellen. Kör mot campingen och vidare till Finnvedsvallen, uppe på backkrönet ligger 6 hus och precis bredvid går en backe ner till Finnvedsvallen där kör man ner och vidare in mellan träden där det är en återvändsgata och står att obehöriga ej får köra. Det får man. Andra huset på höger sida är mitt, Ljusseveka nr. 8.

I trädgården just nu.


Nyplanterad Cornus kousa 'Wolf´s Eye' nyanlagd stenyta där det bara växte maskrosor tidigare.

Olika liljor blommar som bäst, tyvärr inte alla för liljebaggarna är snabbare än jag.

Lilium hansonii en tacksam lilja som sprider sig.
Olika astilbe blommar som bäst.En del rosor blommar också, tyvärr har jag fått klippa ner en del eftersom de varit så tyngda av sina egna blommor.


3 kommentarer:

 1. Det kommer att gå alldeles lysande, din trädgård är så fin. Dina besökare kommer helt klart vara nöjda. Räkna med mycket besökare, hittar du hjälp till försäljningen är nog det läge. Synd att jag är så långt bort, Karlskrona, annars hade jag kommit och hjälpt dig. Lycka till, Kerstin

  SvaraRadera
 2. Är ny hos dig, trevligt att hitta hit.
  Cornus kousa Wolf Eyes, hur har det gått för den? Jag skulle vilja köpa en, men hittar den inte, vad kommer din ifrån?

  SvaraRadera
 3. Jag köpte min på Tujas växter. Tyvärr lever den bara i botten trots att jag klätt in den.

  SvaraRadera