På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

onsdag 29 juli 2015

Sumpen eller slumpen?

Crown Princess Margareta
Suck, ja...sniglarna har kommit hit. I mängder. Jag förmodar att jag inte är ensam om att jaga dem efter den milda vintern och regniga sommaren. Jag har under några år sparat kaffesumpen och slängt ut, mest i komposten och lite på andra ställen, men eftersom jag inte haft så många sniglar så har jag inte vetat om det haft någon effekt egentligen. Häromdagen låg där några äckliga slem och parade sig i min rabatt och då fick de en rejäl dos kaffesump över sig. När jag kom dagen efter kunde jag konstatera att de var döda och efter ytterligare nån dag var de helt borta. Om det var sumpen eller slumpen vet jag inte, men det är ju ett billigt medel att bekämpa dem med. Dessutom går inte katterna och bajsar där man hällt sump. Det är tur man har nån nytta av sina laster.

Trots regn är trädgården i ganska skapligt skick nu (sånär som luckor och ogräs) och jag har glädje av alla dagliljor, vädd (både Scabiosa och Knautia) och astilbe som är vackra nu. Liljorna kommer igång och jag har under senaste åren lyckats fylla rabatterna med växter som blommar nu och lite senare så det blir fint.

I helgen, på söndag är det växtmarknad i Blädinge igen och jag hade inte behövt kruka in fler växter men det har jag givetvis gjort så nu har jag mycket med mig både för vanlig rabatt, skuggrabatt och stenparti. Det är en salig blandning av meconopsis, primulor, aklejor, gentianor, bladväxter och dagliljor. Hoppas ha nåt för alla smaker. Hoppas bara att några hittar dit såhär i semestertider och regn.


1 kommentar:

  1. Det har varit ett underligt år att kruka upp växter på, man vet inte riktigt var man ska placera dem sedan för de blir nästan dränkta av allt regn som faller ner :) Nu hoppas vi att vi får sålt en del på växtmarknaden i Borlänge. Jag har som tur är inte så många olika sorter, mest dagliljor, hostor o Göran har Rhododendron med också:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera