På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

fredag 2 april 2010

Påskhelgen är jag asocial - då är det trädgården som gäller


Och trots sen vår så går det undan här nu. Aprilväder har vi men det är härligt.
Försökte fotografera lite idag men bilderna blir verkligen inte roliga nu när det är så stökigt ute. Har iallafall klippt ner en stor ölandstok som dock fyllt en funktion, att skydda växter runt omkring.Nu blev där luftigt och fint.

Rensat rabatter har jag också gjort och jag hade faktiskt glömt hur snyggt det genast blir när man får bort ogräset. I höstas lämnade jag allt utan att klippa perenner eller rensa, vilket jag brukar göra och det ska jag aldrig göra ogjort nån mer höst. Fy, vad jobbigt det är att ta bort allt nu.

Djuren har ju förstört en del som sagt, men i höstas betade rådjuren ner mina Ljung och de som de ätit på är finare än nånsin nu, de behöver inte friseras!


Annat som är fint nu är Heuchererna som klarat sig utmärkt under snön. Buskpionerna ser också ut att ha klarat sig bra.
Härligt nu har jag nio dagar till på mig att fixa ute. Imorgon ska jag nog planter några Helleborus som stått ute ett par dagar.

4 kommentarer:

 1. Visst är det väl skönt med lite lediga dagar nu när våren kommit, så man kan jobba i trädgården!!
  Fin julros!
  Ha en fortsatt trevlig påskhelg! / Margot

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blir när man klipper ner och rensar rabatter. Jag klipper inte ner någonting på hösten, så det brukar vara en hel del att göra nu på våren.
  Jag hade oxå planerat vara ute så mycket som möjligt i trädgården nu i påsk, men jag har drabbats av vinterns värsta förkylning. Får se om jag kommer ut nåt vidare i morgon, hoppas det iallafall...
  Ljungen är fin, ibland kan odjuren faktiskt göra lite nytta också:)
  Jag inser att jag bara måste skaffa fler julrosor, din är ju jättesöt.
  Ha det bra i påsk. // Elinore

  SvaraRadera
 3. Håller också på att "städa" i mina rabatter:) Det är ett trevligt arbete så länge det är såpass varmt att fingrarna inte domnar bort av kylan:)) I dag ser det dock lovande ut - solen skiner och så fort som möjligt ska jag gå ut och fortsätta. Det tar ju ett tag att gå över alla rabatter men det känns så bra när det är gjort. Ha en fortsatt trevlig helg/Monne

  SvaraRadera
 4. Så härligt det låter med städning av rabatterna.Jag brukar också lämna det mesta kvar på hösten,men förra året tog jag och gjorde fint i en del .Kom ihåg hur jobbigt det var på våren så det ska jag heller inte göra om.Jag längtar efer att få räfsa gräsmattan för den är täckt av harbajs och rådjursbajs.Det ser inte kul ut.

  SvaraRadera