På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

söndag 16 maj 2010

Det piper i holken...

Minsann, det är ungar därinne i holken som jag visade i förrgår. Det piper för fullt. Hoppas nu inte min lilla Emla skrämmer dem.

Gårdagens växtmarknad i Vislanda var lyckad. Uppehåll och varmt hela tiden och en massa trevliga människor som gjorde att stämningen var god. Fyndade, och sålde gjorde jag med, fast säsongen är sen och jag inte hunnit få ner allt jag tänkt. Hittade en svavelsippa som hade större och mer citrongula blommor än den jag har. En spännande Corydalis med mörkblå blommor som blommar under sommaren kom också med, likaså en Svavelpion båda från vännen Kerstin i Växjö. Jan Lindgren sålde olika ljung så billigt så man nästan dör, 10 kr och då blev det fem nya sorter där, plus två Rhododendron (måste lära mig att stickla).

Idag har jag haft hjälp av valpen med att rensa, det tog lite mer tid bara. När det kom till planteringen så valde jag att låta dottern ta hand om Emla eftersom nog ingen planta hade varit kvar i backen annars. En hög vit trillim med underbar doft som jag också köpte igår, likaså en fylld vinröd primula och två olika sorters muscari - ljusblå. Jag har varit lat med kameran så bilder kommer en annan gång. Tänk att trädgårdsarbete blir så mycket roligare när man har något nytt.Denna krollilja skulle jag vilja ha.

En del av mina mörkbladiga buskar ser illa ut, vet inte om de bara är sena eller om de tagit stryk. Flädern har 4 st, varav 3 olika sorter, en har bladutsprång. Nä, nu vill jag ha sommarlov! Men var är värmen? Och solen?

4 kommentarer:

 1. Ja, jag minns när vår lille hund skulle hjälpa till med rabattjobbet:-) Det är sååå mysigt, men lite frustrerande att de inte lär sig att INTE gräva...:-)

  Jag vill också ha den där krollisen....mums så snygg!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Det är så roligt med nya plantor:) Det blev några vivor för oss idag, ska se om jag kan få ner dem i rabatten i morgon. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vad duktig du är som redan fått ner dina plantor i jorden. Alla mina inköp i år (cirka 30 olika sorter) står ännu kvar i sina krukor, suck.......

  SvaraRadera
 4. Kul med fågelungar i den fina holken, vi har också fågelungar i vår holk, fast den är inte ens i närheten av att vara lika läcker som din!
  Krolliljan väcker habegär!
  Ha det gott!
  //Margot

  SvaraRadera