På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

lördag 19 februari 2011

Bloggandet kom av sig, men...

det innebär inte att jag kommit av mig med trädgården, förutom att det är vinter förstås. Kall, tung vinter, som gärna får övergå till vår snart. Medan jag väntar försöker jag sortera alla foton som jag som vanligt inte hållt ordning på under säsongen. Varje år blir jag lika förvånad över att jag faktiskt har en del blommor där ute vilket är svårt att tro nu. Så jag längtar hit.I källaren växer nya plantor som ska ut så småningom och där försöker jag ta hand om så mycket jag hinner, men det blir snabbt ont om plats. Vad gör det? Huvudsaken är att man står ut tills det blir vår.

Inspekterade lite i trädgården idag, en del snö har ju försvunnit så man ser lite mer. Risken finns att en del dött tyvärr. Sorkhål lite här och var, så det som inte frusit ihjäl kanske har dött på grund av de som levt gott under marken. Samma oro varje år - även om jag har ganska mycket växter så kan jag ändå sörja en liten växt som inte fått leva. Det är ju sällan det man inte vill ha dör eller försvinner. Denna ros lever(?)farligt, sorkhål till granne.
Lökväxter, rosor och rhododendron tillhör de sorter som alltid blir lite svinn på varje vinter. Rosor ska jag inte ha mer så det spelar inte så stor roll, men vill ju gärna ha kvar de finaste av de jag har. Rhododendron vill jag inte bli av med, där ser mitt habegär ut att växa mer och mer. Fem nya kommer det bli i år redan beställda från Hachmanns för leverans i april när vi åker dit. En är bl.a. R. campanulatum ssp. aeruginosum 'Blaushimmer' men blågörna blad. Härdig till - 24 så vi får se hur det går med den. Här nedan är Hachmans bild av den. Nästa gång jag skriver blir det nog mer om Roddar eller möjligtvis Muscari.

5 kommentarer:

 1. Så roligt att du är tillbaka igen! Det blir intressant att följa, hur det har gått med dina växter! Vi får hoppas på det bästa!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att se dig blogga igen, uppskattas. :)

  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 3. Underbart!!! Skönt att du är tillbaka!

  Linda

  SvaraRadera
 4. ÄNTLIGEN!! Jag har försökt att kommentera men det har inte gått förrän nu:)) Så roligt att du är tillbaka igen! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Tack för era kommentarer! Alltid kul att någon skriver. Vi får se hur ofta det blir att jag hinner skriva. Och om jag kommer på något att skriva om. : )

  SvaraRadera