På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

söndag 27 februari 2011

Drömde om paradiset

Eller nästan iaf. Drömde att jag stod på baksidan av min tomt (där krysset är) och blickade ut mot ängen som jag har nyttjanderätt på. Årstiden var "nu" och jag var förvånad över hur grönt allt plötsligt hade blivit och hur snabbt det växt utan att jag märkt det. Bilden jag såg var en blandning av de befintliga lupiner och gräset som redan växer där, till detta kom höga svajande gräs, lummiga träd och stora rhododendron på båda sidor av en bred klippt gräsgång. När jag sedan vaknade med en känsla av att ha varit i paradiset tänkte jag att det kanske är en vision om hur det kan se ut, vem vet?

Nu har jag, som inte ska sitta vid datorn p.g.a. ryggont, suttit här en bra stund för att få till ett bildspel på bloggen. Jag har glömt hur jag gjorde och får inte till det, lagom frustrerande för en som inte gillar datakrångel. Det får räcka med lite prat om Rhododendron, alltså mer prat om dem...

Det hade inte varit fel om jag var bättre på att namna mina bilder direkt när jag överför dem till datorn, igår satt jag därför och gjorde detta och hoppas det blivit rätt. Köpte en del småbladiga förra året en del onamnade billiga och en del lite mer speciella och det är några jag är osäker på om de blivit rätt.

Passade på att läsa lite gamla nummer av Rhododendronnytt och insåg att ju mer jag läser om pollinering, skadedjur och jordmån så får jag vara glad att mina lever. Jag chansar en del när det gäller härdighet och två småbladiga har dött, snarare p.g.a. vårtorka än kyla. Även de som är härdiga har uteblivit med sin blomning någon gång eftersom knopparna torkat, så man vet aldrig hur det blir till våren.

När det gäller skadedjur så verkar vissa sorter vara mer benägna att dra till sig öronvirvlen, Norfolk Candy ser helt tuggad ut.Andra får fula fläckar på bladen, som denna frösådda (blomman är underbar, men så finns det ju de som är helt fina tack o lov. Tre som fortfarande inte fått fula blad är; Silberwolke, Kabarett och Emanuela som förövrigt har fin nytillväxt.


2 kommentarer:

  1. Åhhh, helt underbara bilder Camilla för en Rhododendron älskare:) (ändå är jag inte lika stor "freak" som Göran;)) Måtte denna vinter snart ge med sig. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Otroligt så många olika härliga rhododendron du har! Tyvärr en växt som inte har någon förutsättning att trivas hos mig! Hitintills har jag inte försökt mig på att stickla någon klematis alls.
    Ha det gott!
    Margot

    SvaraRadera