På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

torsdag 28 juli 2011

Tog en tripp till Peter Korn och ...

...Gerben Tjerdsma på Råda Säteri och vips så blev jag 20 plantor rikare! Som om jag inte hade tillräckligt redan. Har tänkte hela sommaren på att åka dit så i veckan kände jag att jag blivit lite trött på min egen trädgård och då passade det ju bra.

Efter att ha fikat på Råda Säteri gick jag och min svägerska och spanade in Gerben, hans sortiment menar jag. : ) Och som vanligt när det finns lite att välja på så tar det ju en stund att bestämma sig. Jag hittade iaf några skojiga växter, bl.a. en Lilium leichtlinii v. maximowiczii (bara stavningen gör ju att man måste ha den) en läcker fläckig orange sak. En blåblommande Primula amoena, och en urläcker ormbunke i silvergrått, Sheilanthes lanosa för att nämna några av de sex plantor jag köpte där, och jag skulle lätt kunnat plocka till mig tio till.

Efter två timmar hos Gerben åkte vi till Peter och vandrade runt bland alla växtligheter, men det är så mycket att se så jag hann nästan inte fotografera och en del bilder blev inte bra, man ser tyvärr inte på bilden hur stor Gunneran verkligen är.

Hittade en del i stenpartiet som jag fotade likaså många gentianor kom med på bild.

Jag har ju lite dille på gentianor nu har många som jag sått själv. Givetvis köpte jag fler hos Peter, bl.a. G. 'Lamberton Saltire' (blåvitrandig) G. 'Alex Duguid' (lj. blå) och två olika gula, en del saxifragor, och Lilium oxypetalum v. insigne, vilken jag upptäckte att jag hade en hel kruka med frösådda av, men så är det alltid med mig, köper nåt jag redan har för att jag inte har koll. Det bevisar väl att jag gillar den sortens växt iaf. : )

Dags för plantering idag! Som sagt jag hade lite innan med överskott, och sånt som ska ut, så skottkärran blev ganska full. Många olika Gentiana och Primula (allionii, muscarioides, flaccida, deflexa, alpicola, m.fl.) för att nämna några.Brorsdottern kom förbi och hämtade lite plantor som jag ville bli av med. Efter en stunds pillande i stenpartiet så började det dock ösregna (vilket var bra) så det blev lite blogg i stället och så fortsätter jag senare eller imorgon.

3 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att du hittade spännande växter hos både Gerben o Peter:)) Sådana som man bara MÅSTE ha eller hur:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du hade roligt när du var iväg och spanade..... på växter.... ::))

  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 3. Låter som en kul dag med både span och växter (:D Jag har inte varit på någotdera ställena men det är ju ett måste och säkert en otrolig upplevelse med sådana växtprissars trädgårdar! (:D Spännande växter som jag hoppas vi får se mer av på bloggen! Ha det gott!

  SvaraRadera