På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

fredag 6 juli 2012

Det är en underbar tid nu, så mycket som händer.

Oj, vad det är fullt upp nu. Trädgårdsvandring hos STASS-medlemmar i söndags, senare en tvådagars resa till underbara trädgårdsvänner i Sala och igår fick jag egna besök här hemma. Där emellan har jag försökt hinna rensa, kruka upp egna sådder samt sådant som spridit sig i rabatterna. Det roligaste att plantera nya växter har jag inte hunnit än, och är man på trädgårdsbesök som kommer man sällan hem utan växter.

Råkade av en slump hitta ett gammalt foto taget på trädgården precis när jag flyttat hit, 16 juli 2006, sex år sen alltså. Jag hade då med en azalea som jag planterade. Då såg det ut så här:

Plommonträdet gav massa frukt men var halvruttet, likaså enen var dålig.

Efter några år av plantering och nya idéer ser det idag lite annorlunda ut. Vad som händer och var det händer beror oftast på växterna som ska planteras och hur de vill ha det, men det kan också vara så att jag hittar på något på ett ställe där det är problem av någon anledning (ogräs och sork vanligt). Materialet jag använder är oftast det jag kommer över billigt eller helst gratis så det är inte precis så att allt är uttänkt att matcha då hade det nog blivit bättre. Hur som helst, så här ser det ut idag när man står på samma plats:3 kommentarer:

 1. Du milde vilken skillnad! Ser helt underbart frodigt och fint ut:) Tänk vilken enorm känsla det är att gå omkring i sin egen komponerade trädgård och minnas hur/när man gjorde en viss rabatt och vilken växt man fick/köpte av den eller den - nästan som ett levande album med doft:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ja du Camilla, det har verkligen hänt mycket i din trädgård, helt klart till det bättre.

  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 3. Härligt att se, det är kul med före och efterbilder, man ser verkligen hur mycket man faktiskt hunnit med. Trots att man ibland tänker att jag hinner ju inte hälften av det jag tänkte! Fint är det hos dej!
  Ha det gott!
  Blomkärringen

  SvaraRadera