På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

torsdag 21 juni 2012

Som jag undrat vad lukten kom ifrån

Typhonium venosum
Idag och igår har jag bland annat gjort en ny torvrabatt och försökt att få ordning på min "vildhörna". Hela dagen idag har jag varit förföljd av lukten av kattskit, och det händer ju att grannkatterna skiter i rabatterna. Luktat på handskar, kollat skorna och till sist antog jag att jag luktade kattskit, men så satte jag mig nu vid datorn och kollade upp mina växter jag planterat. Boven i dramat: Ödlekallan på bilden! Skönt att veta att inte jag luktade så där illa iallafall.

Nu vet jag inte om jag har så många fler skyddade lägen i trädgården, något mer kanske. Jag har nu gjort en rabatt för lite känsliga växter och vi får se hur det går. Jag visar några bilder men det är inte riktigt färdigt än. Stenarna ska justeras så de ligger mer på plats och jämnare, och så ska det planteras i torven också. Tur man har lite som behöver flyttas.I rabatten har jag satt några smårhododendron, blåsippor, Anemone obtusiloba, fröplantor av arisaema, lilium nanum, lilium hmhmhm var. insigne, nomocharis, Oxalis 'Ute' och så ödlekallan, plus lite annat så det blir nog trångt : ) som vanligt.

Osmunda regalis purpurascens


R. moyesii en favorit som blommar nu


Dianthus sp. 

2 kommentarer:

  1. Haha kan föreställa mig dig gå och sniffa lite här och där:) Vilken tur att det inte var du;) Här har det luktat annan skit i eftermiddag;( läs min blogg så ser du. Ha nu en trevlig midsommar Camilla/Monne

    SvaraRadera
  2. Vad fin din nya rabatt blev. Jag har inte ens startat. Denna vecka har varit alldeles för rörig men jag ska. :)

    Kram Kerstin

    SvaraRadera