På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

OBS!

Flyttat till annan ort. Sidan under uppdatering!




lördag 18 juli 2015

Slapp vattna idag.

Händel och rosenkronill
Idag kom det en rejäl skur äntligen, men givetvis blåser det också. Imorgon är det dags för Lands Öppna trädgårdar och då givetvis tycker man direkt att allt är stökigt i trädgården och att inget roligt blommar...

För er som vill hitta hit:

Kör in mot Värnamocentrum och vid Finnvedens gymnasium/Kyrkogården som ligger strax intill Lidl-rondellen. Kör mot campingen och vidare till Finnvedsvallen, uppe på backkrönet ligger 6 hus och precis bredvid går en backe ner till Finnvedsvallen där kör man ner och vidare in mellan träden där det är en återvändsgata och står att obehöriga ej får köra. Det får man. Andra huset på höger sida är mitt, Ljusseveka nr. 8.

Jag har i alla fall klippt gräset och bakat lite för att förbereda mig, men det är ju svårt det där, man vet ju inte om det ens kommer nån. Dagliljorna börjar komma igång men rosor och annat börjar blomma över och fälla kronblad överallt. Flera rabatter är under renovering och på vissa ställen är det riktigt trist. Jag har gjort en liten blåsippestig med japanska blåsippor och hoppas de ska trivas där. 

 Lite som blommar nu kommer här.

En enda blomma på 'Baccara'

Fler  än Crimson Pirate kommer nog blomma.

Fyllt Älggräs, liknar det fyllda brudbrödet men blir högre och är senare.

Några riddarsporrar är ännu fina.

Nejlikor av olika slag blommar än.

Melanthium virginicum är alltid fin

Ingen trädgård utan insekter och fjärilar
 

3 kommentarer:

  1. Hej, jag räknar med att det gick bra igår, kom säkert jättemånga och de var nig helnöjda. Kram Kerstin

    SvaraRadera
  2. Läckra bilder! Hoppas kunna hälsa på nån gång när du har visning, men igår passade det inte. Gissar att det kom mycket folk och baket tog slut.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  3. Hej på er!

    Kerstin, ja det kom många besökare, inte direkt 700 som jag blivit varnad för men ca 300 eller fler var det nog. En stund var det riktigt tur att Helena och Felicia hjälpte till med fikat (som nästan tog slut). Många trevliga besökare som var intresserade av trädgård och växter. Snälla ord fick jag också höra och det uppmuntrar ju alltid.

    Anette, du är välkommen när du vill bara jag är hemma. :)

    Ha det gott, nu ska jag se om jag kommer igång med tapetsering...:/

    SvaraRadera