På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

lördag 27 februari 2010

Hur många skulle stå ut...,

Att ha det som det ser ut hemma hos mig nu? Kaos och stök är det överallt. En salig blandning av krukor, burkar och bunkar. Jord och stenkross...i vissa krukor ser man inget i andra gror det för fullt och i vissa ser det halvdött ut.
Varenda fönster är ockuperat, sticklingar av olika slag och frösådder. I källaren under lysrör står det som grott och det är en del. Nu ska man hinna börja skola om också.
Det som grott är olika pulsatilla, lewisia av olika slag, namnsorter av digitalis, ramonda myconi,primula, olika små dianthus och lite andra sorter. Härligt, pulsatillorna har jag inte lyckats med innan och det förstår jag varför nu, enl. ORGS så är de varmgroende och jag har satt ut dem för stratifiering innan. Jag har även upptäckt att såråden är olika hos t.ex. ORGS och konnässörsklubben.

Jag hade hoppats på att kunna ta in helleborus- och hepaticasådderna som jag sått, men efter att ha skottat altantaket ligger de under ca 1,5 m packad snö..på norrsidan, blir de synliga i juni är jag glad.

8 kommentarer:

 1. Men Camilla, det ser ut som ett härligt kreativt kaos!
  Motsatsen är ju ett perfekt hem utan ditt varma budskap på fönsterbänkarna. Kan inte tänka mig något tråkigare än fönsterbänkar med två ensamma orkideer eller nåt sånt som verkar vara mera "rätt" enligt magazinen.

  Ha en skön helg, jag gläds med dig över allt som gror där:-) H.

  SvaraRadera
 2. Va härligt det ser ut i dina fönster!!!! Jag som inte sått ett enda frö än,tänkte börja först i mars,pga utrymmesbrist. Utan både källare och växthus, måste jag begränsa mig med sådder.
  Men visst är det härligt när det gror och växer i krukorna!!
  Ha en trevlig lördag / Margot

  SvaraRadera
 3. Det är en härlig tid vi har framför oss nu med alla sådder o sticklingar. En tid av förväntan och glädje över varje litet tecken på att det blir vår. Det ser riktigt mysigt ut hos dig Camilla:)) Jag har ju turen att ha ett gammalt stall att ha allt i så där kan man söla jord och vatten utan att det gör något. Men å andra sidan måste jag ju gå ut för att få njuta av allt.
  Ha en trevlig helg/Monne

  SvaraRadera
 4. Det är ju så där det ska se ut. Helt normalt!
  Fortsatt trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också att det ser helt normalt ut hos dig. Så fina pelargoner du visade förra veckan!
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  /Christina

  SvaraRadera
 6. Det är helt okej, det är ditt hem och du har det precis som du vill. Det viktiga är att du trivs och det vet jag att du gör när du får ha dina blommor omkring dig.

  SvaraRadera
 7. Hej! Du har något att hämta hos mig....
  Kram / Margot

  SvaraRadera
 8. Nu blir jag nyfiken Margot! Vad är detta?.. måste kolla!

  SvaraRadera