På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

söndag 7 februari 2010

Till alla jag beundrar - idag gäller det inte trädgård

Under en tid nu har jag gått och tänkt på hur många människor i min omgivning som jag beundrar. De är många, och anledningarna likaså. En del känner jag nästan vördnad inför, och en del är jag nog egentligen ganska avundsjuk på, men inte så att jag missunnar dem, nej, snarare så att jag också vill kunna, ha, orka eller vad det nu är. Andra är jag inte alls avundsjuk på.

Människan är fantastisk i sin förmåga att anpassa sig, likväl som att vara original - ingen är den andra lik. Detta kan man bl.a. se när det gäller en människas trädgård, vilka variationer det finns, alla vackra, mystiska och egna på sitt sätt. Och titta på alla er som bloggar, som har ídéer om vad ni ska skriva, som fotograferar de vackraste bilder man kan tänka, er beundrar jag. Ni som har öga för färg och form och skapar de mest trollska trädgårdar med mystik eller ni som harmoniserar trädgården i en vacker färgpalett. Ni som med era händer kreerar de mest underbara föremål, om det så är i lera eller garn. Ja, det är er som jag nog är lite avundsjuk på, om man får använda detta negativt laddade ord. Er beundrar jag - sån skulle jag vilja vara!

Imponerad är jag av alla om har idéer och drömmar, att skapa livsverk och lyckas med detta. Att tro på något så starkt och att våga!

Men mest beundrar jag er som kan förändra, och er som kan möta det svåra i livet och inte falla! Ni som har uthållighet att ändra era liv till det bättre, speciellt om ni inte har de bästa förutsättningar! Ni som gång på gång drabbas av motgångar och reser er igen. Ni som får uppleva sjukdom och förlust allt för tidigt i livet. På er tänker jag ofta och undrar hur ni orkar. Här finns ingen avundsjuka - bara beundran, för det är sällan ni klagar! Barn, ungdomar, vuxna och äldre - människor i livets alla skeden. Jag är förundrad - vad människor klarar.

Och jag blir stark när jag möter en leende människa!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Detta tar jag till mig för jag ändrade mitt liv trastiskt efter min sjukdom och gjorde något som jag aldrig trodde gick.
  Bra inlägg.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Så fint du skrivit Camilla. Och jag tror att många kan känna sig träffade av din härliga värme!

  Jag sällar mig till skaran som ändrat riktning flera gånger i mitt liv pga olika anledningar, och till slut hittat rätt:-))
  Jag önskar att alla som vill, även skulle våga!
  Tack!

  Hillevissan

  SvaraRadera