På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

lördag 6 mars 2010

Ett annorlunda perspektiv

Att vara högt uppsatt eller hög har jag aldrig fått känna hur det känns att vara förrän idag. Jag skulle gräva bort snön från mina Hepaticasådder och ta in dem hade jag tänkt. Jojo, på norrsidan där de stor kunde jag utan problem gå på snön ca 80 cm ovan mark... nästan som jesus faktisk. Gunnebostängslets övre kant gick till vaden på mig och rosbågen fick jag ducka igenom. En klart ny erfarenhet. Och det kändes häftigt att få se allt ur ett annat perspektiv.

På södersidan var snön inte lika "hög" ca 50 cm, men det gick lika bra att gå på den där (när kommer detta nånsin att tina?). Och medan jag stod och väntade på att domherren skulle komma tillbaka för sitt modellande framför kameran så började jag istället följa harens framfart i min trädgård.
Här bor han tillsammans med koltrasten, en liten skyddande grotta under ribsens grenar.Här är toan alldeles bredvid skafferiet, rosor är lyxmat för harar.


Här motionerar han sedan kors och tvärs eller möjligtvis leker han jage med grannens katt.Restaurang Rosa Stjärnmagnolia hade han försökt komma in i men det hade som tur var inte lyckats.


Säckväven är främst för att hindra haren och rådjuren från att äta upp allt och jag fasar för att rådjuren kommer på att de kan springa på snön (om de nånsin kan det) för nu har de varit borta och det är jag glad för, haren har gjort tillräckligt.

Jag har glömt min lille gosse ute i vinter och nu är han nästan borta.Slutligen satte jag mig i solen på trappan och drack kaffe medan jag hoppades att domherren skulle dyka upp men det gjorde han inte. Ett teleobjektiv måste jag nog skaffa om jag ska fotografera några fåglar som jag vill.

När jag kom in upptäckte jag att mina soldanellor börjat gro och då blev jag nästan hög igen : -). Och jag har upptäckt att jag MÅSTE ha frön från Potentilla nitida, så om någon har det så har jag en lista med bytesfrön.

4 kommentarer:

 1. Snart är det dags att ta av vinterjackan och gå ut och se efter hur det står till med alla, men först måste snön bort!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 2. Vilken kul historia och fina bilder över din promenad i trädgården. Ja att vandra så högt över havet är man ju inte van vid men den erfarenheten gjorde vi härom dagen, tills Göran plötsligt gick igenom skaren med ena benet och fick slagsida ca en halvmeter;) Nu har jag vaknat efter att ha kommit hem runt halv ett i natt. Det var jobbigt att åka så långt men kanonroligt . Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att han inte skadade benet då, Monica. Jag hade gärna varit med men men man måste prioritera. Mailar dig på facebook om en sak.

  SvaraRadera
 4. Oj vad mycket spår du har, skönt att det inte är lika mycket här hos mig.

  SvaraRadera