På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

söndag 7 mars 2010

Tack! Jag är nu ledamot i HIH:s styrelse

Vilket jag ser som en spännande utmaning att få vara. H-I-H (Hosta - Iris - Hemerocallis)är en undergrupp till Svenska Trädgårdsamatörerna, men är rikstäckande med speciell inriktning mot nämnda växtsläkten, övriga kretsar är geografiskt indelade, som t.ex. STASS (SödraSmålandskresten) där jag också är del av styrelsen.
Givetvis har jag ett extra varmt intresse för dessa växter eftersom jag är medlem i gruppen. Hosta och Iris är favoriterna. Jag har vid tidigare blogginlägg visat några av mina hostor och iris germanica. I dagsläget är allt relativt nytt och smått i min trädgård och jag följer med spänning varje år utvecklingen och hoppas få se blom på de växter som ännu inte blommat.Förra året satsade jag lite extra på iris sibirica och beställde från USA tillsammans med några andra, tyvärr fastnade de i tullen och jag vet inte om de överlevande plantorna finns kvar i år. Jag har dock gjort en ny chansning och väntar med spänning på allt som kommer i april. Hostor har jag tillsammans med trädgårdsvänner nu beställt från Hostaparadise i Holland som har gratis frakt när man kommer över ett visst belopp.

Alla dessa växter är lätta att hitta ett sammanhang till och man är inte beroende av blomning egentligen. Dess fina blad gör att de väver samman rabatterna och det ger ett lugnande intryck, men det tar ju några år. Sammantaget har jag nog bortåt ett 70-tal olika hostor, ca 40 olika irisar om man räknar germanica, sibirica och några enstaka andra bl.a. ensata. Dagliljor har jag nog ett 30-tal men jag har bara sett ca 10 i blom än så länge. Så överraskningarnas tid är inte förbi.

9 kommentarer:

 1. Grattis till utnämningen i HIH, och även grattis på namnsdagen!
  Vilka fina dagliljebilder! Jag hoppas så, att alla nya dagliljor jag planterade i höstas, ska blomma i sommar.
  Ha en skön söndag!
  Kram / Margot

  SvaraRadera
 2. Det är med stor glädje som jag ser dig som ledamot i HIH Camilla:) Det var synd att du inte kunde komma till årsmötet i går så att vi kunde träffas irl. Men förhoppningsvis kanske vi kan ses på något trädgårdsevenemang i sommar. Du kanske ska på riksmötet i Blekinge för i så fall ses vi nog där:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Grattis Camilla, nu när du är med i HIH-styrelsen är det väl på tiden att jag går med i föreningen. Meddela hur jag ska göra så har du fixat en ny medlem.

  SvaraRadera
 4. Grattis Camilla både till styrelsemedlemskap och på namnsdagen! Kul att få veta vad HIH betyder, har sett förkortningen några gånger och undrat vad det är för något. Fina kollage!
  Ha en bra kväll!
  /Christina

  SvaraRadera
 5. Hej Camilla,
  grattis till HIH titulaturen! ...Idag är det söndag!!...;-)

  Fina kollage du gjort, och så fin din nya header är! Jättegullig! H.

  SvaraRadera
 6. Tack för alla gratulationer och positiva kommentarer. Så många har nog aldrig gratulerat mig på namnsdagen. = )Och jag själv visste inte om att jag hade någon förrän jag läste Margots blogg.

  SvaraRadera
 7. Gratulerar till ledamotutnämningen!
  Snygga växter på bilderna.
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Grattis till utnämningen!
  Jag måste också skaffa en blå iris, jag älskar alla växter med riktigt blå blommor.
  Mia

  SvaraRadera
 9. Jag har funderat ett tag på att bli medlem i HIH-gruppen men inte tagit mej i kragen riktigt än. Kul att du blev med i styrelsen. Det är ju tre av mina favoritväxter också.
  Jag är sugen på att komma till Värnamo den 18 april, men det går aldrig att bestämma så långt i förväg, så vi får se.
  Härlig header du har skaffat också..
  / Elinore

  SvaraRadera