På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

lördag 13 mars 2010

Några vårtecken, en i år sällsynt vintergäst och inte illa med Potentilla

Inte så rolig startbild kanske, men det är ett vårtecken! Invid huset har snön smält rejält och där kan man nu se de tidiga irisen, colchicumen och denna lilla Crocus biflorus adamii'Severan' (jobbigt namn)som jag hoppas jag snart ska se i blom.

Igår var det 6 plusgrader och i dag på morgonen minus 9 igen, men det smälter sakta med säkert och det är sååå skönt. Jag vill inte ha någon plötslig temperaturhöjning för då får jag troligen översvärmning och roligare kan jag ha. Domherren brukar vara trogen gäst här men den har jag knappt sett i vinter, häromdagen satt flera i trädet utanför och då fick jag tagit några dåliga bilder, teleobjektiv är ett måste som sagt. Lite sent att se dem nu känns det som - de hör till vintern inte till våren.

Fick tag på frön från Potentilla nitida som jag tidigare önskat! Hoppas de gror snällt. Jag gillar potentilla de är tacksamma att så och passar överallt och hos mig sprider de sig inte heller direkt. Gula är jag inte så förtjust i men de jag har gillar jag och de jag inte har saknar jag.
5 kommentarer:

 1. För ett tag sen frågade du vilken mall jag använder, och då svarade jag på din kommentar, hos mig.
  Så tänkte jag att det kanske du inte ser, och att jag kanske ska svara här! Så antingen du sett mitt svar eller inte, så är det helt enkelt mallen Minima Stretch jag använder.
  Ha en trevlig helg / Margot

  SvaraRadera
 2. Vårtecken, jag söker med ljus och lykta...

  Fina bilder.

  SvaraRadera
 3. Margot; jo jag läste vad du skrivit, skulle svarat med men glömde nog det. Min sida blev inte bra när jag gjorde så. En dag när jag har mer tålamod kanske jag orkar göra något nytt. :-) Tack ska du ha iaf, din sida är så fin.

  SvaraRadera
 4. Några vårtecken har jag ännu inte upptäckt i vår trädgård. Däremot upptäckte eller snarare hörde jag ett vårtecken INNE idag- Bobo vår birmakatt har börjat att nysa;) han gör det varje vår och det är antagligen någon form av hösnuva men det är ju ett vårtecken så gott som något.Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Alla vårtecken är underbara nu, jag förstår att du är glad.

  SvaraRadera