På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

söndag 26 februari 2012

Nytt liv, ny inspiration

Så lite kan göra så mycket! Känner att livet kommer tillbaka, snön har försvunnit (iaf för ett tag) och det har varit sol och plusgrader. I fredags fick jag dessutom hem fyra böcker jag beställt och givetvis var alla trädgårdsrelaterade. Janis Ruksans bok om krokus blev favoriten. Jag är kräsen och vill ha böcker med både mycket information, fina bilder och bra disposition. Boken hade allt. Jag har inte hunnit läsa mer än början än, men det jag sett är helt i min smak. Livet blev inte sämre av att ca 20-tal frösådder börjat gro och jag att jag hittade blommande krokus i trädgården. Det är Crocus Tommasinianus Roseus som för det mesta är först ut. Bilden jag visar är gammal. Det var inte så många utslagna än, men i full knopp. En härlig dag ute med både rensning, krattning och dessutom gillrande av sorkfällor.

Denna säsong har krokusarna varit uppe sen i november, flera centimeter, och flera sorter står och väntar på att få slå ut. Höstkrokusen blommade sent. Krokus och snödroppar gör mig så lycklig på våren, och jag tycker det är så vackert. Det är lite lustigt, för sen när man tittar på de foton man har tagit, så är det ganska trist runt om och ändå betyder den där färgklicken eller det livet de har så mycket. Här är lite vad som väntas inom kort.För er som inte känner till Janis Ruksans, kan jag berätta att han är specialist på att föröka lökväxter, och kanske mest känd för sina korsningar av corydalis, men även tulpaner och krokus. Senast jag tittade i hans katalog hade han underbara krokus, för det underbara priset av 70 euro/styck! Kanske inte något man köper och sen låter sorkarna smaska i sig. Jag har dock köpt några, något billigare, som blivit sorkmat, eller på annat sätt försvunnit. Jag har kvar (hoppas jag) de sist inköpta och de väntar jag på att få se i blom. Höstkrokus har jag också kvar, men de spar vi till en annan gång.

Nu ska jag förbereda bokförsäljning och lotterivinster till STASS årsmöte som vi har i Växjö idag.

8 kommentarer:

 1. Underbart vackra krokusar som du har! Här är det nästan ingen idé att plantera några, då rådjuren tror det är deras godis:( Men nu väntar det härliga tider i trädgården för oss nördar:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Tack Monne! Dina kommentarer värmer alltid : )
  Jag brukar också ha 3 rådjur här tidigt på våren och haren, jag får täcka med granris, tallris och allt möjligt periodvis på nätterna.

  Gult är bra för det äter de inte. Oftast gör inte sorken det heller.

  Hoppas det inte blir för mycket fram-och-tillbaka-väder i år.

  SvaraRadera
 3. Vad mycket vackra krokusar du har, och jättefina bilder också. Längtar tills snön har smält bort, fortfarande lite kvar här
  Ha en bra dag//Ulrikka

  SvaraRadera
 4. Oj, vad tidigt det blommar hos dig! Underbara Krokusar!//helen

  SvaraRadera
 5. Väldigt fina krokusar. Blommar de verkligen redan allihopa?
  Eva

  SvaraRadera
 6. Tack för era kommentarer. Det har nog blivit lite missförstånd : ) Det är bara de översta som blommar nu. De andra väntas inom kort som det står ; ). De är uppvuxna sen i nov. och har knopp, men det är gamla bilder i inlägget.

  SvaraRadera
 7. Välkommen att tävla om en odlingslampa på www.lumieres.se

  SvaraRadera
 8. Underbart vackert och tack inlägget påminde mig om att jag måste strö blodmjöl på mina så att inte rådjuren äter upp dem.

  Ha det gott/ Tyra

  SvaraRadera