På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

OBS!

Flyttat till annan ort. Sidan under uppdatering!




måndag 9 april 2012

Rosinspiration

Efter att ha slitit och grävt upp en av de tusen (känns det som) Rosa pimp. Fl.pl. - Finlands vita ros, och rotskott från 'Marga' igår, var det skönt att gå in och titta på Trädgårdstoppen. Det var svårt att undvika att bli nyförälskad i rosor efter att ha sett Håkan Gidestrands Austinrosor. Själv har jag endast några stycken. Min trädgård är tyvärr inte lämpad för vilka rosor som helst på grund av den magra jorden och klimatet. Jag har väl däremot bortåt ca 120 olika rosor och rugosor och pimpineller blir bäst (om inte sorken äter dem). Här kommer några smakprov.














3 kommentarer:

  1. Underbara rosenbilder! Jag måste erkänna att varken jag eller Göran är några rosenmänniskor, kanske beror det på att jag inte är förtjust i taggigt:) Vi har ju några stycken och doften vill man ju gärna ha men det är skönare att se på dem i andras trädgårdar:)) Himla tur att man är olika eller hur! Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Visst var det kul och inspirerande att titta på Trädgårdstoppen igår, önskar jag hade plats för fler rosor:)) Härliga bilder på dina vackra rosor,Crownprincesse Margarethe och Teasing Georgia är helt ljuvliga! Kollade bilderna från din trädgård i förra inlägget och din trädgård ser underbar ut, så vackert och mysigt!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag har inte heller så många rosor.De är liksom "överkurs" och är kinkiga här i zon 5. Men, men på senare år har jag inte kunnat motstå.Lite utmaningar, men mest säkra kort som rugosor och någon pimpinell. Ska bli kul och se vilka som klarat sig!God fortsättning!

    SvaraRadera