Tulipa humilis 'Lilliput' är en annan raring.
Jag drömmer om mattor med Corydalis solida under mina buskar. Tidigare har jag satt någon enstaka lök då och då, som jag senare inte sett skymten av...Sorken?? Eller så lyckas jag med det omöjliga - för C. solida ska ju vara sååå lätta! Hur som helst - min dröm har halvvägs uppfyllts, så tillvida att jag fick minst hundra lökar av en trädgårdsvän i höstas! Attans om här inte ska blomma! Dessutom fick jag tillfälle att köpa lök lite billigare från Ruksans då han hade föredrag hos Peter Korn i höstas. Så mina förväntningar på våren är stooora! Och i Ruksans katalog som jag har brevid mig finns mer att drömma om. Nedan kommer C. solida 'Beth Evans' och den tidigare C. malkensis. För dem som inte vet kanske jag ska säga att solidasorterna gärna blandar sig och skapar en variation av färgkombinationer.
Till senare Corydalis finns ju de rikigt blå som brukar vara populära. Jag har en C. cashmiriana som är låg och lysande blå, denna ska tydligen delas vartannat år för att inte gå ut sig, så det får jag inte glömma. En annan blå är den mer vanliga elata som liknar flexuosa. Jag vet faktiskt inte vilken det är jag har. Dessa är lätta att dela och växer som ogräs. Blir bäst i skuggigare och fuktigare rabatter. Sist och faktiskt minst, har jag hört, är C. pachycentra som också är blå, tror jag. Denna har jag ännu inte sett i blom och den har jag i en sandigare rabatt. Bilderna ligger i omvänd ordning.
Suck ja! Och inte slutar det med dessa växter. Nu ska jag återgå till mina fröer som väntar på att få komma i jord. 40 sorter från STA och några andra från olika håll, nästa vecka kommer kanske Konnössörsklubbens fröer och då blir det mest buskar och träd. I år blev det bland annat många olika Dianthussorter från STA, av någon anledning faller jag för en viss sort varje år. Tidigare har jag inte varit så förtjust i nejlikor. Om någon har namnet på vad växten på sista bilden heter så berätta gärna det.