På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

lördag 16 januari 2010

Underbara vinter, men dröm om pioner


Lite konstig titel kanske? Jo, men jag har just konstaterat att denna vintern trivs jag med vintern, vilket inte hör till vanligheten. Det är vitt med snö som ligger och det har hållt sig under - 10 vilket jag är tacksam för, högst minus 3 är lagom. Förresten, vad konstigt det blir när man ska skriva om temperaturer och det gäller minusgrader. Jag är definitivt ingen matematiker och har svårt med begreppen i dessa lägen, över och under...Ja, ja, i normala fall så brukar jag längta hysteriskt efter vår vid denna tid, vilket jag faktiskt inte gör nu. Och därmed har jag inte heller ett otroligt habegär efter nya växter som kan slå till som en flykt ur vintervardagen. Skönt!

Frösådderna, som jag ännu inte hunnit ta tag i stillar givetvis en del av längtan och det är dags att så vissa anueller nu, likaså Clematisfröna innan de blir för gamla. Kanske jag hinner det idag. Jag har tagit några sticklingar från pelargonerna redan och även från några andra krukväxter. De klarar sig bra i ett fönster utan drag och med undervärme från elementet, plus extra belysning. När de är ordentligt rotade får de flytta för att ge plats åt de riktigt varmgroende fröna. Just nu gläds jag åt min blomsterlönn som lyser upp med sina orangeröda blommor.Även några julrosor som inte hunnit i marken, är till glädje, de står tillfälligt inne för att jag ska kunna njuta av blommorna. Julrosor ska visserligen helst avnjutas ute i en naturligare miljö tycker jag.Just det, så var det detta med dröm om pioner...Jag har fortfarande inte sett mer än hälften av mina 60 pioner i blom, och en del har gjort mig besviken, andra är till stor lycka och driver mig till att skaffa fler. I höstas beställde jag (och betalde, det är skönt när man betalat, så man bara "får" sen) en del fina pioner från Pionexperten i Danmark. Man blir aldrig besviken på deras varor - skulle det bli fel så fixar de det utan problem. De har farligt lockande "tilbud" ibland och det gör att man lätt lägger till nån extra. Så just nu är pionerna offer för min längtan, men man vet aldrig...nästa vecka kanske det är Rhododendronen, Hostorna eller Blåsipporna!

Coral Charm
Flame
"Mammas gamla röda från Mölndal"
Okänd sort (kan vara Best Man)
Shimadaijin
Okänd felleverans - skulle varit White Cap
Belle Center
4 kommentarer:

 1. Vilka fina pioner, de är så tacksamma, för varken rådjur eller sniglar gillar dem..

  SvaraRadera
 2. När jag ser dina pionbilder känner jag att jag också behöver fler.

  SvaraRadera
 3. Välkommen i bloggvärlden! har inte själv bloggat så länge men man fastnar så lätt, särskilt när det finns så många likasinnade.
  Underbara bilder, syns att du gillar att fotografera.Har själv också upptäckt glädjen med det på senare tid...Välkommen och titta in till mig.
  Mvh mia

  SvaraRadera
 4. Kul att hitta dig här. Tack för kommentaren hos mig.
  Jo visst är vintern fin men längtan blir svårare och svårare. Pioner kan man lätt drabbas av ;-))
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera