På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

fredag 8 januari 2010

Gissa växten om ni kan...

Idag på fikarasten började vi prata om blommor, ja, det var väl jag som nämnde något om lysrör och sånt som jag skulle få fixat. Då säger min jobbarkompis att han har en fin blomma hemma i trädgården som blommar nästan året om, ja ??? Det vet väl alla vad det är för blomma, eller? Vit, med lite orange i mitten, som en viol i formen med maskrosliknande blad..breder ut sig för varje år, troligen en gammal växt då det finns många ängsblommor som backsippor, linnea, blåklockor mm. (Sån äng vill jag ha..) Jag vill veta vad detta kan vara, jag har bara julros i huvudet men det kan det ju inte vara. Kommentera gärna!

Skulle ju träna med min nya kamera men vet inte vad jag ska fotografera riktigt. Mina krukväxter är så fula nu så jag vill slänga dem, var tvungen att kolla på mina bilder för att minnas varför jag har dem. De som fortfarande blommar är Orkidéerna. Ute kan man ju fotografera men idag var det så kallt. Ska träna på att fota fåglarna, och just nu önskar jag en vessla till trädgården. Tänk vad häftigt att kunna få se och fota den. Men det händer nog inte.

Ok, jag fastnade lite bland bilderna i alla fall och då kom jag på att jag saknar en del väldigt mycket, bland annat mina hostor och så saknar jag mina liljor. Har jag tur så har inte sorken haft dem till vintersupé tillsammans med liljebaggarnas avkommor som hjälpt till med ovandelen till höstlunch.

Jag tror det är varitationen av färger jag gillar bäst och de passar nästan till allt.1 kommentar:

  1. Svår fråga, jag vet inte, hoppas att du får något bra förslag.

    SvaraRadera