På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

2018 Kommer jag ha Öppen Trädgård i samband med

Tusen Trädgårdar den 1 juli,
http://www.tradgardsriket.se/
Lands Öppen Trädgård den 15 juli

torsdag 7 januari 2010

Julledigheten slut och nu kan våren börja...

Kanske lite för optimistiskt tänkt efter att ha varit ute och promenerat omgiven av ca 40 cm snö. Humlesurr och plommonblom känns kanske lite långt borta nu,...men vips så är vi där. Jag vet! Jag är lärare, så...nu är det bara fem veckor kvar till sportlovet och då, då blir det stora frössåddtiden. Sen är det bara sju veckor till påsklovet och så fortsätter det. Vid sportlovet har de flesta fröerna kommit, men jag har tjuvstartat lite redan nu, med de jag hade, så det blir nog några hundra sorter i år med.

Idag kom det bara ett paket med posten, annars vet man inte vad som kommer, till våren, men där är vi ju inte än. Men nu är jag beredd när våren kommer, sådderna ska räddas, kriget kan börja. Sniglarna ska inte få ta över i år. De jag har är visserligen inga mördare, än...men det är jag! I alla fall när mina Blåsippor och Riddarsporrar är illa ute. Man vill ju hinna se resultatet nån gång. Hepatica nobilis rubra plena, är nästan alltid först av Blåsipporna (den kan man inte fröså).Men som sagt nu får jag nöja mig med att fylla lagret med det som behövs för säsongen och se till att hålla fåglarna vid liv så de hjälper mig med andra icke-önskvärda djur i sommar. Ja, just det - min nya kamera måste jag lära mig också, så nu ska det bli bättre bilder hoppas jag. Svårt att få bra foton på fåglar tycker jag, de sitter ju aldrig still så länge.

Medan trädgården vilar så passar jag på att jobba, lära mig min nya kamera och vänta på fröer från Konnässörsklubben, Trädgårdsamatörerna och spännande byten.Kanske det är tur att det är vinter ett tag till så man hinner lite annat som inte bara har med trädgården att göra?

4 kommentarer:

 1. Läckert Camilla, man får otroliga vårkänslor när man ser dina bilder:)

  SvaraRadera
 2. Hej Camilla!
  Kul att du oxå börjat blogga :)
  Man får verkligen vårkänslor av dina bilder.
  Än har jag inte börjat att så, men det kliar i fringrarna, hihi.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 3. Inga sådder här ännu, det är ju VINTER!!! Så här kallt och snörikt är det många år sedan det var. Vill ha +15 eller mer men skall det ändå vara vinter är det skönt att det är det på riktigt :o)
  Karin //

  SvaraRadera
 4. Kul att se dig i Bloggvärlden.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera