På gång i mitt trädgårdsliv...

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN EFTER ÖVERENSKOMMELSE. HAR ALLTID LITE VÄXTER TILL FÖRSÄLJNING.

OBS!

Flyttat till annan ort. Sidan under uppdatering!




onsdag 29 februari 2012

Hjälp mig upp!!

Det är Gymnospermium albertii som skriker på hjälp - kolla in fingrarna! En underbar eftermiddag ute i trädgården, där jag fortsatt min sorkjakt och klippt ner och rensat det jag kommit åt. 29 februari 2012 kommer vi nog minnas, som bra eller dåligt får tiden utvisa, man vet ju inte vilka bakslag som kommer. Bra bit på väg är tulpaner, corydalis, fyllda vintergäck och de vanliga blommar redan tillsammans med flera olika snödroppar och några krokus. Julrosorna har stora knoppar och likaså en del stenpartiväxter. Konstaterade att även ogräset växer bra och jag kommer få ligga i som en räv i vår om jag ska vinna den kampen. Här kommer lite bilder från idag.

Gymnospermium albertii igen


Colchicum szovitsii


Crocus tommasinianus rosaeus


Crocus baytopiorum


Och i källaren blommar Anemonella 'Betty Blake' som jag fick hem tidigt från Pottertons, men jag tycker inte den ser ut riktigt som jag trodde...fel? El. ung planta?


5 kommentarer:

  1. Verkar som de kommer upp utan hjälp?!! Härliga vårkänslor.
    Eva

    SvaraRadera
  2. Jag ser att det rör sig även hos dig,så härligt.Fina bilder du visar.Nu börjar allt igen,jisses så roligt det kommer att blir.
    Renate

    SvaraRadera
  3. Underbart!! Tror inte att jag kan minnas att vi börjat med vårrensning av rabatterna så här tidigt någon gång:) Men som du säger det är inte bara växterna som växer, ogräset är grymt;( Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  4. Visst är det underbart med allt som spirar nu. De där fingrarna var häftiga.

    Kram Kerstin

    SvaraRadera
  5. Vilken primadonna den där sista. Kan själv... ser det ut som.
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera